Aktiviteter

LPF i produktivitetens tjänst sedan mer än 50 år!

Genomförda aktiviteter under 2019Föreningsmöte 2019

Linköpings Produktivitetsförening anordnar sitt traditionella föreningsmöte den 10 december.

I samband med detta gör vi ett studiebesök på nybyggda Bilbörsen i Linköping AB (Mörtlösa)

Därefter äter vi gemensam middag på en restaurang i centrum.

Läs inbjudan och anmäl dig sedan till denna trevliga avslutning på 2019.
Varmt välkommen!


Studiebesök på UMS Skeldar AB


Onsdagen den 25 september anordnar föreningen ett studiebesök på UMS Skeldar AB i Hackefors Linköping. Vi samlas strax innan klockan 17:00 för en presentation och förevisning av Per-Erik Cardell. Företaget konstruerar och tillverkar en minihelikopter som kan användas till många olika sorters uppdrag. 

Du är varmt välkommen med din anmälan senast den 23 sept.

Anmäl dig via mail eller telefon, se inbjudan.
Pubafton

The Bishops Arms Linköping

Välkommen till en trevlig pubkväll med Lpf, vi träffas torsdag      15 augusti klockan 18:00. Gör gärna en föranmälan så vet vi hur många platser vi skall boka upp. Varmt välkommen!Årsmöte 2019

Torsdag den 21 mars håller föreningen traditionsenligt sitt årsmöte på Brunneby Musteri utanför Borensberg.

Läs inbjudan och anmäl dig till denna aktivitet, varmt välkommen

med din anmälan senast den 17 mars.Vinprovning 

Tisdag den 27 november klockan 18:00 anordnar föreningen en vinprovnings-kväll på Cavarosa Wine i Linköping. För att vi skall kunna genomföra aktiviteten krävs minimum 8 deltagare, annars ställs arrangemanget in. Priset för vinprovningen inkl.viner är 400 kr/pers.

Vi kommer då att få prova 4 olika viner. Du får gärna ta med en vän, kompis, hustru/man/sambo m.fl.

Välkommen med din anmälan senast fredag 23 november.

Observera att anmälan är bindande! Varmt välkommen till vinprovarkväll med Lpf. Anmälan gör du till anmalan@lpf.se

eller till sekreteraren direkt via telefon (se styrelse)

Adressen är Hospitalsgränd 2A i Linköping.

Se även hemsidorna:

www.cavarosa.se

www.cavarosawine.se


Studiebesök på Saab

Föreningen anordnar ett studiebesök på Saab Aerostructures på

OVE-Linan (Civila) torsdag 29 november klockan 10:00-11:00.

Anmälan måste göras senast 26/11 till anmalan@lpf.se eller direkt till sekreteraren via telefon. Vid anmälan måste fullständigt personnummer uppges. OBS! Vid besöket måste alla kunna legitimera sig annars blir man inte insläppt! Det finns ett begränsat antal platser till detta studiebesök så det är "först till kvarn" som gäller. Välkommen med din anmälan till denna aktivitet.

Parkering enligt karta, det är porten Saab Civil Reception som alla skall anmäla sig vid. P-skylten visar var parkeringen finns.

 


Föreningsmöte

Som traditionen bjuder kommer Föreningsmötet att hållas tisdag 11 december klockan 17:30 på restaurang Grekiskt & Gott i Linköping.

Vi börjar med föreningsmöte första halvtimmen och äter därefter en bit mat tillsammans, Maten kostar 100 kr/pers. (subventionerat pris) och då ingår lättöl/bordsvatten.Du väljer själv vad du vill äta från en särskild meny när du kommer till restaurangen. Alla ev.övriga drycker utöver det som ingår betar man själv.

Meddela om du önskar äta vid anmälan, matanmälan är bindande.

Anmälan till föreningsmöte sker till anmalan@lpf.se eller direkt till sekreterarens telefon (se styrelse) Vi vill gärna ha din anmälan senast fredag 7 december. Välkommen med din anmälan!Genomförda aktiviteter under 2018


Studiebesök på Väderstad AB

Vi har planerat att göra ett studiebesök på Väderstadsverken, onsdag 12 september klockan 14:00. Vi får ta del av en företagspresentation samt visning av produktionen. Vi lovar att det kommer att blir ett mycket intressant besök hos detta företag som tillverkar olika typer av jordbruksredskap och som har expanderat kraftigt sedan starten på 1960- talet. Missa inte möjligheten att besöka Väderstad AB.

Vänkväll / Pubafton torsdag 16 Aug


Medlemmar och övriga intresserade hälsas varmt välkomna på vänkväll / pubafton med Linköpings Produktivitets Förening LPF.


Vi umgås och har det trevligt tillsammans på ett lättsamt sätt.

Hoppas du kommer så ses vi på Pitcher´s, Ågatan 57 i Linköping.

Vi har bokat bord med ett antal platser från klockan 17.00.


Tag gärna med dig en vän eller kompis som kanske kan vara intresserad av ett framtida medlemsskap i föreningen? Du får gärna förboka platser om du vill, så vet vi hur många som kommer, det är bara till fördel.


Varmt välkomna!

Styrelsen


Genomförda aktiviteter under 2017


Föreningsmöte 2017


Som traditionen bjuder kommer Linköpings produktivitets förening att hålla sitt Föreningsmöte med efterföljande jultallrik torsdagen den 14 december.


I år har vi inte något studiebesök i samband med föreningsmötet. Det kommer istället en separat inbjudan till detta i början av nästa år. Vi håller istället ett föreningsmöte och äter jultallrik på restaurang Trattoria Da Vinci i Linköping.

Pubafton

 

Onsdagen den 18 oktober ordnade föreningen åter en pubafton på Bishop´s Arms i Linköping. Vi träffades från 17-tiden och det var drop in som gällde. Den som ville vara säker på en plats kunde anmäla sitt deltagande så att vi visste hur många platser vi behövde boka i förväg. Den som önskade beställa något att äta kunde göra detta, annars gick det bra att bara komma och ta sig en öl. Var och en stod själva för det man åt och drack.

Det blev en trivsam pubafton för de medlemmar som kom för att umgås en stund med andra medlemmar i föreningen.


Studiebesök på Metsjö


Föreningen anordnade ett studiebesök på Ivarssons i Metsjö AB måndagen den 18 september klockan 15:00.

10 medlemmar hörsammade inbjudan och kom för att höra VD Per Ivarsson berätta om företaget och deras

tillverkning av lantbruksvagnar, maskinhallar, mobila gas- och kemikalieförråd och andra produkter som de tillverkar.


Ivarssons i Metsjö AB är en tillverkningsindustri belägen ca 5 km öster om Linköping (nära SAAB:s flygplats).

Företaget har ca 65 anställda och omsätter ca 85 miljoner kr/år. Man har egen produktutveckling.


Deltagarna blev också bjudna på kaffe med bulle, det blev ett mycket trevligt och intressant besök på Metsjö,

vi får tacka Per Ivarsson för ett mycket trevligt mottagande och givande information och guidning i produktionen.


Gå gärna in på företagets hemsida, metsjo.se och läs mer om deras historia och produkterna som man tillverkar.


                                                                                                              Klicka på bilderna för att se dem i större format

Läs inbjudan genom att klicka på knappen 


Trivsel-/kamratkväll


Tisdagen den 15 augusti inbjuder Lpf medlemmar och övriga intresserade till en ny trivsel-/kamratkväll vid Tannefors slussar. Vi har bokat plats från klockan 18:00, men den som vill komma tidigare kan göra detta. Vi gör som vi gjorde förra sommaren, träffas och umgås under lediga former. Mat och dryck står var och en själva för. För säkrare plats får du gärna förboka på våran hemsida lpf.se, i övrigt gäller drop in i mån av plats. Alla är varmt välkomna till denna aktivitet där vi också har möjlighet att diskutera kommande aktiviteter och studiebesök under hösten.Pubafton


Tisdagen den 23 maj klockan 18:00 träffas vi på Bishop´s Arms i Linköping för en gemensam trivselkväll. Tanken är att vi skall diskutera vad vi vill göra inom föreningen under kommande höst.

Finns det önskemål om att vi ordnar någon speciell aktivitet eller studiebesök på något visst företag? Kom till trivselkvällen och berätta gärna vad du önskar av ditt medlemskap i föreningen så att vi kan planera inför hösten.


Den som vill äta något kan beställa det direkt på plats, det sköter var och en själva. Det finns inget krav att man skall äta, du kan bara komma för att umgås och ta en öl om du vill. Meningen är att vi skall ha en trevlig gemenskap tillsammans.


Vi har förbokat ett antal platser men du får gärna meddela oss att du kommer för då har vi viss kontroll att platserna räcker. Men du är självklart välkommen om du bara kommer utan föranmälan, det ordnar sig säkert med sittplats ändå.


Varmt välkommen till denna pubafton / trivselkväll! 


Se några bilder från pubkvällen!                   Klicka på dem för att se dem i större format.


/ StyrelsenGenomförda aktiviteter under 2016


Föreningsmöte 2016

Traditionsenligt bjöd föreningen till Föreningsmöte på restaurang Trattoria Da Vinci i Linköping den 7 december kl.18:30. Innan föreningsmötet anordnades ett studiebesök på Gärstadverket där vi fick se anläggningen med guide. Ett gemensamt julbord intogs därefter på restaurangen.
Trivselkväll


Föreningen anordnade en trivselkväll på puben Bishop´s Arms i Linköping

onsdagen den 12 oktober med drop in från klockan 16:30.

Ett flertal medlemmar hörsammade inbjudan och fick en trevlig gemenskap under några kvällstimmar.


Studiebesök på Toyota Material Handling i Mjölby


Torsdagen den 15 september klockan 16:00 -18:00 anordnade föreningen ett studiebesök vid Toyota Material Handling i Mjölby (BT). Vi var 10 medlemmar som fick uppleva ett trevligt besök hos trucktillverkaren. Inledningsvis samlades vi i ett konferensrum och bjöds på kaffe och macka. Företagets representant Tracy Rylance som var våran guide vid besöket började med att berätta om företagets historia och utveckling. Vi fick mycket intressant information, hon var mycket kunnig och insatt i tillverkningsprocessen på fabriken. Efter denna genomgång fick vi följa Tracy på en guidad tur genom fabriken och se de olika stegen i tillverkningen av olika typer av eltruckar. Fabriken i Mjölby tillverkar idag 80 000 eltruckar och 120 000 manuella lyftvagnar, det är cirka 25% av hela världsmarknaden som är ca 1 miljon truckar. Man har mycket att göra och tillverkar truckar till kunder i många olika länder i världen, man bedriver tillverkning i flera skift dygnet runt för att klara alla beställningar. Senast vi besökte fabriken var 2007 och sedan dess har mycket hänt och volymerna är i stort sätt fördubblade. Det var ett mycket trevligt studiebesök och vi tackar företaget och vår kunniga guide Tracy för ett par intressanta timmars rundvandring.Trivselkväll


Onsdagen den 17 augusti anordnade föreningen en ny trivsel-/kamratkväll vid Tannefors Sluss med drop in från klockan 16:00. Den här gången var vädret betydligt bättre och de som slöt upp fick en fin kväll vid slussen.


Trivselkväll


Torsdagen 16 juni med start klockan 17:00 hade Lpf en trivsel-/kamratkväll vid Tannefors sluss i Linköping. Medlemmar och andra intresserade var välkomna att umgås under lediga former. Tyvärr blev vädret inte så bra med ihållande regn och blåst. Men de som kom hade trots detta en trevlig gemenskap på verandan vid kanalen.Årsmöte 2016-03-14


Linköpings Produktivitets Förening har traditionsenligt hållit sitt årsmöte

på företaget ACTIA Nordic i Mjärdevi Science Park i LinköpingTidigare aktiviteter:


2015-12-10 Flygvapenmuseet Malmslätt

2015-10-01 Räddningstjänsten Kallerstad

2015-03-19 Länsmuseet Linköping, Datorutställning

2015-02-27 Helikopterflottiljen Malmen


2014-12-09 Askling Bil Linköping

2014-10-30 Saab AB

2014-06-03 Cybaero

2014-03-20 NAF


2013-12-04 Engströms Bil i Linköping

2013-10-17 Expander

2013-03-12 Flygmedicin

2012-12-05 Garnisonsmuseet Linköping


2012-03-07 Cloetta Ljungsbro

2011-12-08 Håmex

2011-06-09 Scan Linköping

2011-03-15 Fergas


2010-12-08 Flygvapenmuseet Malmslätt

2010-09-08 Stiga Tranås

2010-03-17 BTT Plåt


2007-12-05 Föreningsmöte på NAF Linköping, Bilder